چه زمانی باید از دوش و چشم شوی های اضطراری استفاده کرد؟

چه زمانی باید از دوش و چشم شوی های اضطراری استفاده کرد؟

استانداردهای OSHA 29 CFR 1910.151(c) و ANSI/ISEA Z358.1 تصریح می‌کنند که دوش و چشم شوی اضطراری باید در مکان‌هایی استفاده شوند که بدن یا چشم هر کارمند ممکن است در معرض مواد خطرناک قرار گیرد. وجود ایستگاه‌های دوش و شستشوی چشم و صورت ایمنی، تضمین می‌کند که کارکنان ابزاری برای کاهش اثرات قرار گرفتن تصادفی در معرض مواد خطرناک در صورت مواجهه با آنها دارند.

دوش و چشم‌شوی اضطراری چیست؟

دوش های اضطراری و چشم‌شوی های اضطراری هدف یکسانی دارند و آن این است که کارگران را قادر می‌سازند تا به سرعت مواد خطرناک، مانند مواد شیمیایی خورنده، اسیدها و آلاینده‌های معلق در هوا مانند ذرات گرد و غبار که می‌توانند باعث آسیب شوند، را از خود بشویند. آنها ضدعفونی فوری را برای بدن/لباس یا چشم کارگران فراهم می‌کنند:

  • دوش اضطراری: وسیله‌ای است که به طور خاص طراحی و ساخته شده است تا آب و مایع شستشو را به میزان کافی تحویل دهد تا باعث شود آن مایع بر روی کل بدن جاری شود و تمامی بدن را فرا بگیرد.
  • چشم‌شوی اضطراری: وسیله‌ای است که برای تأمین آب و مایع برایشستشوی و آبکشی چشم‌ها استفاده می‌شود.

چه زمانی باید از دوش و چشم‌شوی اضطراری استفاده کرد؟

از آنجا که ایستگاه های دوش و چشم شوی اضطراری از کارکنان محافظت می‌کنند و خطرات را به حداقل می‌رسانند، باید در اماکن و تأسیساتی که مواد خطرناک را جابجا، پردازش و/یا ذخیره می‌کنند، استفاده شوند. چند ثانیه اول پس از قرار گرفتن در معرض یک ماده شیمیایی خطرناک، به ویژه یک ماده شیمیایی خورنده، حیاتی است. تأخیر در درمان، حتی برای چند ثانیه، ممکن است منجر به آسیب جبران‌ناپذیر شود.

کجا به دوش و چشم‌شوی ایمنی اضطراری نیاز است؟

OSHA (اداره ایمنی و بهداشت حرفه‌ای) وجود یک ایستگاه چشم‌شوی را در تأسیساتی که کارگران در آنجا با مواد بالقوه خطرناک سر و کار دارند، الزامی می‌داند. این تأسیسات معمولاً از موادی استفاده می‌کنند که با برچسب‌های زیر مشخص شده‌اند:

  • خورنده
  • سمی
  • خطرناک برای سلامتی
  • محرک
  • انفجاری
  • قابل اشتعال (Flammable)

به طور خاص، محیط‌هایی مانند آزمایشگاه‌ها و کارخانه‌های تولیدی، و همچنین صنایعی که با مبردها، اسیدهای باتری، لیفتراک‌ها و کامیون‌های صنعتی و بالابرهای هوایی سر و کار دارند، احتمالاً به وجود یک ایستگاه چشم‌شوی نیاز دارند.

استانداردهای دوش و چشم شوی اضطراری

استاندارد OSHA 29 CFR 1910.151 C برای دوش و چشم‌شوی اضطراری چیست؟

استاندارد OSHA 1910.151(c) – الزامات عمومی صنعت – تجهیزات ایمنی چشم‌شوی و/یا دوش را برای استفاده اضطراری در جایی که چشم یا بدن هر کارمند و یا کارگر می‌تواند در معرض مواد خورنده آسیب‌زا قرار گیرد، الزامی می‌داند. به طور خاص، OSHA از کارفرمایان می‌خواهد که ایستگاه‌های چشم‌شوی اضطراری به راحتی در دسترس را برای کارمندانی که در صنایع یا تأسیسات خاصی کار می‌کنند، فراهم کنند:

“در جایی که چشم یا بدن هر فردی ممکن است در معرض مواد خورنده آسیب‌زا قرار گیرد، تسهیلات مناسب برای شستشوی سریع، خیساندن یا شستشوی چشم‌ها و بدن باید در محل کار برای استفاده فوری اضطراری فراهم شود.” OSHA 29 CFR 1910.151(c)

برای صنعت ساختمان، استاندارد OSHA 1926.50(g) همین الزام را تعیین می‌کند. گنجاندن این استانداردهای OSHA در بخش‌های مختلف صنعت، نیاز جهانی به اقدامات ایمنی برای محافظت از کارگران در برابر آسیب‌های شیمیایی احتمالی را برجسته می‌کند.

الزامات استاندارد OSHA 29 CFR 1910.151 C چیست؟

طبق استاندارد OSHA 1910.151 C، ایستگاه‌های دوش و چشم‌شوی اضطراری باید الزامات زیر را داشته باشند:

  • جریان: ایستگاه باید دارای جریان 0.4 گالن (1.5 لیتر) آب تمیز در دقیقه باشد.
  • دما: آب باید بین 60 درجه فارنهایت (15.5 درجه سانتی‌گراد) و 100 درجه فارنهایت (37.8 درجه سانتی‌گراد) به صورت درخواستی تحویل داده شود. در صورت قرار گرفتن در معرض مواد خطرناک، کارگران باید به مدت کامل 15 دقیقه از ایستگاه استفاده کنند. حفظ چشم‌شوی برای این مدت طولانی با آب سرد ناراحت‌کننده و حتی با آب گرم برای چشم تحریک‌کننده‌تر خواهد بود.
  • سرعت: سرعت سیال باید به اندازه کافی کم باشد تا از آسیب جلوگیری شود.
  • نگهداری: ایستگاه باید قادر به حفظ این نرخ جریان حداقل به مدت 15 دقیقه باشد.
  • شیرها: شیرها باید به راحتی قابل استفاده باشند و در یک ثانیه فعال شوند.
  • علائم: ایستگاه باید دارای علائم بسیار واضح باشد که به کارکنان کمک می‌کند تا به راحتی ایستگاه‌های چشم‌شوی را پیدا کنند.
  • فعال‌سازی: ایستگاه باید به صورت هفتگی فعال شود تا از عملکرد صحیح آن و تأمین آب اطمینان حاصل شود.
  • بازرسی: یک بازرسی سالانه باید برای اطمینان از انطباق با استانداردهای عملکرد انجام شود.
  • فاصله: یک واحد چشم‌شوی باید در فاصله 10 ثانیه‌ای از محل کار باشد. حدود 10 ثانیه طول می‌کشد تا یک فرد با سرعت معمولی حدود 55 فوت (تقریبا 17 متر) را طی کند.
  • ارتفاع: نازل‌های ایستگاه‌های چشم‌شوی باید حداقل 33 اینچ (84 سانتی‌متر) و حداکثر 45 اینچ (114 سانتی‌متر) از زمین فاصله داشته باشند. اطمینان حاصل کنید که منطقه اطراف آن مسدود نشده باشد. هر کارمند باید بتواند به راحتی به اهرم و شیر آب چشم‌شوی دسترسی داشته باشد، بنابراین در صورت لزوم یک چهارپایه در نزدیکی آن نگه دارید.

این الزامات اجزای حیاتی پروتکل‌های ایمنی محل کار هستند و تضمین می‌کنند که اقدامات کمک‌های اولیه مؤثر برای جلوگیری از آسیب‌های جدی یا مشکلات سلامتی ناشی از قرار گرفتن در معرض مواد خطرناک در دسترس باشد.

تفاوت بین استانداردهای دوش و چشم شوی

تفاوت بین استانداردهای دوش ایمنی OSHA و ANSI/ISEA Z359.1 چیست؟

استاندارد OSHA 29 CFR 1910.151(c) تنها الزام فدرال برای تجهیزات چشم‌شوی و دوش اضطراری است، در حالی که ANSI/ISEA Z358.1 به عنوان یک منبع شناخته شده برای راهنمایی در مورد محافظت از کارمندانی که در معرض مواد خورنده آسیب‌زا قرار دارند، عمل می‌کند و استفاده از آن کاملاً داوطلبانه است.

سازمان‌ها چه زمانی باید از ANSI/ISEA Z358.1 استفاده کنند؟

OSHA نیاز اساسی به ایستگاه‌های چشم‌شوی را مشخص می‌کند، اما کارفرمایان را به استاندارد ANSI/ISEA Z358.1 به عنوان یک منبع شناخته شده برای راهنمایی در مورد ایمنی چشم‌شوی ارجاع می‌دهد. برای مثال، استاندارد ملی آمریکا جزئیات بیشتری در مورد اصطلاحات کلیدی “مناسب” و “فوری” در OSHA 29 CFR 1910.151(c) توضیح می‌دهد که هنگام تهیه، برنامه‌ریزی و نگهداری تجهیزات اضطراری اهمیت دارند.

علاوه بر این، ANSI/ISEA Z358.1-2014(2020): استاندارد ملی آمریکا برای تجهیزات و دوش و چشم‌شوی اضطراری، مقررات چشم‌شوی، از جمله دستورالعمل‌های سازنده ایستگاه چشم‌شوی در مورد اینکه چند وقت یکبار و چه مدت سیستم‌های لوله‌کشی خاصی را برای کاهش آلودگی میکروبی فعال کنند، پوشش می‌دهد.

استانداردهای ANSI فقط زمانی به استانداردهای اجباری OSHA تبدیل می‌شوند که توسط OSHA پذیرفته شوند؛ استاندارد ANSI Z358.1 توسط OSHA پذیرفته نشده است.

آیا دوش‌ و چشم شوی های اضطراری با استانداردها مطابقت دارند؟

اکثریت قریب به اتفاق محل‌های کار با الزامات ANSI/ISEA Z358.1 برای تجهیزات دوش و چشم‌شوی اضطراری مطابقت ندارند. مشخص شده است که 88 درصد از ایستگاه‌های دوش‌ و چشم شوی اضطراری به دلیل مشکلات مربوط به عملکرد، از جمله نرخ جریان، دما و سطوح فشار آب ناکافی، با این استاندارد ملی آمریکا مطابقت ندارند. علاوه بر این، 10 درصد دیگر از ایستگاه ها به دلیل عوامل ثانویه، از جمله ارائه علائم نامناسب، مسیرهای ورودی مسدود شده و نور ناکافی، مطابقت ندارند.

خوشبختانه، عدم انطباق با استاندارد بسیار قابل پیشگیری و حل شدنی است. اولین قدم برای اطمینان از انطباق محل کار شما با ANSI/ISEA Z358.1، دانلود این استاندارد از فروشگاه وب ANSI است. ANSI/ISEA Z358.1 به صورت PDF به تنهایی و همچنین در بسته کیت‌های کمک‌های اولیه محل کار و چشم‌شوی و بسته چشم‌شوی و محافظت از چشم و همچنین در اشتراک‌های استاندارد موجود است.

 

ترجمه شده از: When Should Safety Showers & Emergency Eyewashes Be Used

 

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

.